fbpx

ISO 9001: 503/1323(3)-1243(3)

 

Kapszula endoszkópia

MiroCam

Világszerte több millió betegnél végeznek kapszula endoszkópos vizsgálatot. Ma már ez a non-invazív diagnosztikai beavatkozás Észak-Amerika és Európa nagy részén (így Magyarországon is) részben vagy teljesen államilag finanszírozott orvosi művelet a megfelelő indikációk esetén. A kapszula endoszkópos vizsgálati eljárás lényegében kockázatmentes, szövődményei az egészséges szűrő populációban elhanyagolhatók. 

A kapszulás endoszkópia során a beteg lenyel egy kb. 11×24 mm-es videó kapszulát- ez hozzávetőleg akkora, mint egy nagyobb méretű multivitamin tabletta. Ahogy a kapszulát az emésztőrendszer saját perisztaltikus motoros működésével továbbítja, a kapszula az általa készített képeket és adatokat továbbküldi a vezeték nélküli adattárolónak, amit a beteg ez idő alatt az oldalához csatolva visel. Az eljárás befejezése után a képeket az orvos egy szoftveres környezetben számítógéppel értékeli ki. Az eljárás holter jellegű, 12 órányi diétás előkészületet igényel.

MiroCam a világon az első olyan kapszula endoszkópos rendszer, melyben sikeresen alkalmazták a HBC (human body communication) képtovábbító technológiát. Ez az innováció kivételesen gyors, pontos és energiatakarékos vezeték nélküli adat továbbítási lehetőséget biztosít, mely megkönnyíti a kapszula és a adatrögzítő (receiver) közötti információcserét. Ezt az adatkapcsolatot semmilyen más hullám (Wi-Fi, rádióhullámok stb.) nem képes megzavarni. Ráadásul a MiroCam kapszula endoszkópos rendszer jelentősen nagyobb képi felbontással és képrögzítési gyakorisággal képes működni, összehasonlítva a korábbi hasonló kapszula endoszkópos rendszerekkel. Mindezen előnyök biztosítékot szolgáltatnak arra, hogy a MiroCam kapszula endoszkópos rendszer alkalmassá váljon a vékonybél és a környező tápcsatorna szegmensek megbetegedéseinek optimális, noninvazív diagnosztikájára.

A MiroCam MC2000 vékonybél kapszula rendszer 3 képet rögzít másodpercenként, irányonként. Mivel mindkét végén rendelkezik kamerával, ezért effektíve 6 kép/másodperc képrögzítési frekvenciával működik. Ennek eredményeként a 11 órás kapszula élettartammal számolva a MiroCam MC2000 kapszula több mint 237600 kép továbbítására képes egy kapszula endoszkópos vizsgálat során, ezzel is tovább javítva diagnosztikus érzékenységét.

A Mirocam MC2000  CCD képszenzorral készül, amely jobb színvisszaadást,  nagyobb látótávolságot és HDR képmegjelenítési módot is lehetővé tesz, így növelve a diagnosztikus pontosságot.

mc200-2nd

Kedves Látogató!

Kérjük, hogy válassza ki melyik központunk weboldalát szeretné látni!