fbpx

ISO 9001: 503/1323(3)-1243(3)

 

Öntáguló fémsztentek

Öntáguló fémsztentek

EGIS öntáguló fémsztentek

EGIS öntáguló fémsztentek

A gasztroenterológiai malignus betegségek csaknem mindegyike előbb vagy utóbb valamilyen csöves struktúrában zajló passage mechanikus akadályát idézi elő. A tápcsatornai daganatok 30%-a már az első orvoshoz forduláskor passage akadály tüneteivel jár. Az ekkor végezhető sztentimplantáció a magas mortalitású, nagy költségű, jelentős életminőség-romlást okozó sebészi beavatkozás alternatívája. A tápcsatorna különböző szakaszainak jó- vagy rosszindulatú steno-occlusióban történő fémsztent implantációja a passage biztosító endoszkópos terápiák közé tartozik. Ilyenkor a tápcsatornai passage természetes útját rekonstruáljuk. Az öntáguló tápcsatornai fémsztentek műanyaggal bevont vagy bevonatlan alakmemóriával rendelkező nitinol alapú fémhálók. A Seldinger módszerrel, röntgen átvilágítás alatt, endoszkópon keresztül, vezetődróton a szűkületbe vezetett és ott kinyitott öntáguló fémsztent azonnal megszünteti az elzáródást, bár a tumorosan átépült falra gyakorolt enyhe, de körkörös és folyamatos sztent nyomás a tumort– és így a belet is – csak 24-48 óra alatt nyitja ki teljesen, azaz 22-25 mm átmérőre. A fémsztent beültetéssel rendezett passage időt ad a beteg alapos kivizsgálására, a lokális és esetlegesen, távoli tumor terjedés, képalkotó vizsgálatára, a komplex terápiás lehetőségek onkoteamen történő többszakmás megítélésére, a személyre szabott terápia tervezésére, az esetleges műtét előkészítésére. Amennyiben első lépésként műtét történik, annak során a tumor és a beültetett fémsztent együtt kerülhet eltávolításra (bridge fémsztenting). Amennyiben a kivizsgálás és a többszakmás onkoteam az elektív műtétet nem tartja javasoltnak, vagy a szükséges műtét bármely okból nem elvégezhető, úgy a fémsztent végleges palliátióként bent marad.

Az Endocam Kft az S&G Biotech Inc. által gyártott öntáguló fémsztentek kizárólagos forgalmazója. Az S&G Biotech EGIS öntáguló fémsztentek a következő típusokban elérhetőek: nyelőcső, epeúti, duodenum (vékonybél), vastagbél és légúti fémsztentek. Minden típusban elérhető teljesen bevont, részlegesen bevont és bevonatlan fémsztent verzió. A bevonatlan öntáguló fémsztentek rendelhetők egyszeres és dupla szövésű változatokban is.

Minden S&G Biotech fémsztentre jellemző a fokozatos radiális tágulás, a nitinol polírozása miatti törésgátlás, a 2 mm alatti fémháló nyílások, az emészthetetlen teflon vagy  szilikon bevonat, a behelyezés alatti kevesebb mint 29%-os rövidülési arány és a radiológiailag biztosan látható arany vég markerek.

Epeúti fémsztentek

Az EGIS epeúti öntáguló fémsztent kiválóan alkalmas a rosszindulatú elzáródások vagy veleszületett deformitás okoztaelzáródások és fekélyek kezelésére.

Nyelőcső sztentek

Az EGIS nyelőcső öntáguló fémsztent kiválóan alkalmas a rosszindulatú elzáródások vagy veleszületett deformitás okozta elzáródások és fekélyek kezelésére. A sztent megnyitja az elzáródott légutakat, ezáltal akadálymentes légzést tesz lehetővé a betegeknek.

Pylorus és duodenum fémsztentek

Az EGIS pylorus és duodenum öntáguló fémsztent kiválóan alkalmas a rosszindulatú elzáródások vagy veleszületett deformitás okozta elzáródások és fekélyek kezelésére.

Vastagbél fémsztentek

Az EGIS vastagbél öntáguló fémsztent kiválóan alkalmas a rosszindulatú elzáródások vagy veleszületett deformitás okozta elzáródások és fekélyek kezelésére. A sztent megnyitja az elzáródott bélszakaszt, ezáltal akadálymentesíti a tápcsatornát.

Légúti sztentek

Az EGIS légúti öntáguló fémsztent kiválóan alkalmas a rosszindulatú elzáródások vagy veleszületett deformitás okozta elzáródások és fekélyek kezelésére. A sztent megnyitja az elzáródott légutakat, ezáltal akadálymentes légzést tesz lehetővé a betegeknek.

Kedves Látogató!

Kérjük, hogy válassza ki melyik központunk weboldalát szeretné látni!